top of page

Robotikte Kullanılan Temel Elektronik Malzemeler Nelerdir?

Robotik, elektronik ve mekanik birleştirme ile ilgili bir alandan, temel elektronik malzemeler robotik için oldukça önemlidir. İşte robotikte kullanılan bazı temel elektronik malzemeler:


  1. Mikrodenetleyiciler: Robotikte en çok kullanılan malzemeler arasında mikrodenetleyiciler yer almaktadır. Bu malzemeler, robotların kontrol edilmesi için kullanılan programlanabilir işlemcilerdir.

  2. Sensörler: Robotikte kullanılan sensörler, robotların çevrelerindeki kordon algılamasını sağlar. Bu malzemeler, sıcaklık, nem, basınç, ışık ve diğer değişkenleri ölçebilir.

  3. Motorlar: Robotların hareket etmesi için kullanılan motorlar, robotikte önemli bir yere sahiptir. Bu bileşenler, robotların hareketini kontrol eder ve robotların kol, bacak veya tekerleklerini yönlendirir.

  4. Transistörler: Robotikte transistörler, elektrik akımını kontrol etmek için kullanılır. Bu malzemeler, güç amplifikasyonu veya elektronik anahtarlama gibi işlemlerde kullanılabilir.

  5. Kapasitörler: Robotikte kapasitörler, elektrik akımını depolamak veya yürütmek için kullanılır. Bu malzemeler, robotların güç kaynağındaki dalgalanmaları düzeltmeye yardımcı olabilir.

  6. Dirençler: Robotikte dirençler, elektrik akımını sınırlamak veya bölmek için kullanılır. Bu terimler, örneğin LED'lerin doğru şekilde yanmasını sağlayabilir.

  7. Diyotlar: Robotikte diyotlar, elektrik akımını tek yönlü geçidini sağlayarak, elektrik akımını düzenlemek için kullanılır.

  8. Entegre Devreler: Robotikte entegre devreler, birçok elektronik bileşenin bir arada olduğu küçük bir devre kartıdır. Bu malzemeler, robotikte çeşitli işlemleri kullanmak için kullanılabilir.

Bu malzemeler, robotikte kullanılan temel elektronik malzemeler arasındadır. Tabii ki, robotikte kullanılan diğer elektronik malzemeler de vardır ancak bu malzemeler, robotikte kullanılan temel malzemeler arasındadır.

3 görüntüleme0 yorum

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page